Pobeda Jovice Spajića u najboljem svetlu

Jazak prijatelji

18.7.2023.

U borbi sa vremenom, prirodom i samim sobom, ultramaratonac Jovica Spajić, ostvario je pobedu zajedno sa Tomom Hilom na trci Montane Summer Spine Challenger North 2023.

Poznatu kao jednu od najbrutalnijih trka u Velikoj Britaniji, Jovica Spajić je 257,5 km, sa 5.290 m uspona i 5,591 spusta, prešao za 39:45:55, zajedno sa ultramaratoncem i kolegom Tomom.

Zahtevna letnja trka je donela Jovici neverovatan rezultat. Dok su prolazili deo staze na Hadrijanovom zidu, Jovica i Tom su spontano odlučili da trče zajedno kako bi mogli da pomognu jedan drugom ukoliko bude bilo potrebno.

“Tom i ja smo odlučili da idemo zajedno, jer je bilo toplo i ako nešto pođe po zlu da budemo blizu jedan drugome. Brzo smo shvatili da delimo slično mišljenje i vrednosti o ovom sportu, imamo sličnu tehniku i način razmišljanja i spontano smo krenuli zajedno što je za mene bila prava privilegija i čast. Tokom ovog poslednjeg dana smo išli malo laganije, jer smo imali neke povrede i probleme sa stomakom i samo smo želeli da stignemo na cilj”, rekao je Jovica.

Ultratrka Montane Summer Spine Challenger North 2023 je neverovatno putovanje puno uspona i padova, preko spektakularnog terena i zadivljujućih pogleda. Dodatna otežavajuća okolnost su vremenske prilike koji su podrazumevale veoma vruće i vlažne uslove u kontrastu  sa otvorenim prostorima na kojima je mogla da se oseti prijatna svežina.

Zajedničkom pobedom Jovica i Tom su pored vrhunske spremnosti uspeli da prevaziđu prepreke koje postavlja priroda i njihova sopstvena volja. Zahvaljujući njima ova trka je mesto na kojem nije reč samo o performansu već o viziji, zajedništvu i načinu života.

Jazak prijatelj Jovica Spajić ostvario je apsolutni maksimum pružajući izuzetan primer fizičke spremnosti i prijateljstva, koje nam postaje prava inspiracija. Za nove trke i uspehe, Jovica ima našu punu podršku!