Tajna beskvasnog hleba

Recepti

19.3.2024.

Danas za vas imamo jedan predivan recept za beskvasni hleb pun proteina i vlakana. Pored toga što je jednostavan za pripremu i što se pravi munjevito brzo, tajna je i u tome što ukus i svežina traju danima. Beskvasni hleb može biti odličan uvod u novi dan ili užina kada vam je to najpotrebnije. Ova vrsta hleba popularna je kod ljudi koji imaju alergiju na kvasac ili jednostavno žele da se zdravije hrane.

Umesto kvasca, ovaj hleb se može pripremati koristeći druge sastojke kao što su prašak za pecivo ili soda bikarbona kako bi se omogućilo testu da naraste. Postoje različiti recepti za beskvasni hleb koji mogu uključivati razne vrste brašna i dodatke poput semenki, orašastih plodova ili sušenog voća kako bi se dodao ukus i tekstura.

Uživajte u zdravom obroku koji će vam dati energiju za sve aktivnosti koje dolaze! Uživajte 😉

Sastojci za beskvasni hleb:

  • 150g Grčkog jogurta
  • 3 jaja
  • 50g mlevenog lana
  • 150g semenki ( golice, semenke suncokreta, susam i lanene semenke)
  • 100g bademovog brašna ( ili bilo kog drugog brašna)
  • 2 kašikice soli
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 12g psilijum ljuspica

Sve sastojke sjediniti zajedno u dubljoj posudi, te ih umešati. Na samom kraju dodati psilijum ljuspice pa sjediniti sa smesom. Ostaviti testo da odmara oko 15 minuta. Smesu preneti na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pa je fino oblikovati u veknicu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1h.

Prijatno!