Moćni-voćni keksići sa jabukama

Recepti

23.10.2024.

Zlatna jesen nas daruje sunčanim danima i mnogim ukusnim plodovima. Među zrelim i šarenim voćem, koje je obavezan sastojak zdrave i uravnotežene ishrane, svojom univerzalnošću ističu se jabuke.

Predstavljamo recept za sočne keksiće sa jabukama 🍎, idealan za sve koji traže nešto zdravo, brzo i ukusno! 🌱

Bez mlečnih proizvoda, jaja i belog šećera, ovi keksići su savršen izbor za one koji paze na ishranu.✨

A ukoliko samo volite fine ukuse i slatkiše, bez obzira na ishranu, verujte da su ovi keksići pravi izbor i za vas. 🙂

Sočni keksići sa jabukama

  • 10g mlevenog, lanenog semena
  • 30g vode
  • 80ml maslinovog ulja
  • 90g kokosovog šećera
  • 80g pirea od jabuka
  • 60g ovsenog brašna
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 100g pšeničnog brašna (može i bezglutensko brašno)
  • malo muškatnog oraščića
  • malo cimeta
  • malo vanile
  • 1 jabuka
  • šaka brusnica
  • malo crne čokolade

Zagrejati rernu na 180°C.
Sjediniti mleveno laneno seme i vodu, promešati i ostaviti sa strane da nabubri.
Jabuke iseckati na sitne kockice, a brusnice usitniti.
U dubljoj posudi prvo sjediniti ulje, kokosov šećer i pire od jabuka, pa sve dobro promešati žicom. Zatim dodati smesu s lanenim semenom i sve ostale suve sastojke. Dobro promešati. Na kraju umešati začine, brusnicu, jabuke i kapljice čokolade.
Od dobijene smese oblikovati 14 keksića i poređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Keksići se tokom pečenja vrlo malo šire, pa nije potrebno ostavljati veliki razmak između njih.
Peći ih u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C, 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Prijatno!