Juneći paprikaš sa graškom

Recepti

21.1.2025.

Topao, bogat i mirisan – juneći paprikaš sa graškom je pravi izbor za ove hladnije dane! 🍲💛

Savršeno mekano meso koje se topi u ustima, šareno povrće i začini koji greju dušu. 😊

Odlično je što ćete, kada ga jednom napravite, uživati u njemu i narednih nekoliko dana. 🥰

Juneći paprikaš sa graškom

Potrebno:

  • 3 crna luka
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 1 praziluk
  • 3 šargarepe
  • 1 štap celera
  • 500 g junetine, isečene na kockice
  • 3 manja krompira
  • 250 g graška
  • Malo belog luka u prahu
  • Malo suvog kima
  • Malo slatke paprike
  • So
  • Biber
  • 1 supena kašika ajvara
  • 1 kašičica pirea od paradajza

Priprema:

Oljuštite i sitno iseckajte crni luk, praziluk, šargarepu i štap celera. Krompir oljuštite i isecite na kockice.

U dubljem loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na umerenoj temperaturi dok ne postanu staklasti.

Ubacite kockice junetine u lonac i dinstajte meso dok ne omekša, dok tečnost ne ispari i dok ne dobije ujednačenu boju.

Preko mesa dodajte začine (beli luk u prahu, suvi kim, slatku papriku, so i biber). Sve dobro promešajte.

Dodajte vrlo malo vode, zatim šargarepu i celer. Promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 15 minuta.

Dodajte krompir isečen na kockice i grašak. Sve zalijte vodom tako da voda jedva prekrije povrće i meso u loncu.

Na samom kraju dodajte ajvar i pire od paradajza. Promešajte i ostavite da krčka na umerenoj temperaturi, poklopljeno, najmanje 1,5 sat.

Finalno proverite ukus paprikaša i po potrebi dodajte još soli i začina.

Prijatno! 🌟