Jazak sajam knjiga 2023
26.10.2023.
Dobro došli na Jazak sajam knjiga! U nastavku ćete upoznati izlagače i dela koja vam predstavljaju na svojim štandovima. Ukoliko želite besplatno da osvojite neku od knjiga možete učestvovati u nagradnom konkursu na
Jazak Instagram stranici i njenih prijatelja i sardnika. U odvojenoj sekciji možete pročitati pravila nagradnog konkursa.
Jelena Balać je autor zdravih recepata bez glutena i rafinisanih šećera. Organizator je brojnih radionica kao i webinara na kojima prenosi svoje znanje i uči kako da pripremimo zdrava i ukusna jela. Jelena je napisala knjigu „Zdravo i ukusno“ koja sadrži 100 recepata podeljenih u sedam kategorija: doručak, namazi i prilozi, supe i salate, jela bez mesa, jela sa ribom, jela sa mesom, dezerti i užina.
Aleksandra Đorđević je autor knjige recepata „Big Mamin kuvar“. Zdrava hrana je probudila njeno interesovanje kada je postala mama, a zdrav život dece postao je glavni razlog, zbog kog je počela da priprema obroke na zdraviji način. Recepti u kuvaru su bez belog brašna, rafinisanih šećera i ulja. Knjiga je vaš saveznik u kreiranju brzih, jednostavnih i nutritivno bogatijih obroka.
Uroš Petrović je autor mnogih knjiga za decu i mlade. Mozgalice, romani u zagonetkama i fantastične pripovesti samo su neka od dela ovog autora koja zapravo predstavljaju pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Čitanje Uroševog štiva neizostavno podrazumeva susret sa čudesnim i neobičnim, razmrdavanje vijuga i izazivanje mašte.
Uroš Petrović vam na Jazak sajmu knjiga predstavlja dela:
Sava Stanisavljević, rođen u Beogradu, diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ljubitelj je borilačkih veština i majstor karatea. Poezijom se bavi od prvog razreda gimnazije. Teme pesama su ljubav, susreti i rastanci, život i smrt, trajanje i prolaznost, a sve to je ovekovečio u svom prvom delu – zbirci pesama „Zarez, ne tačka“.
Jovica Spajić je odrastao u Priboju, gde je „trenirao“ od malih nogu, obavljajući seoske poslove. U Beogradu je od 2008. kada je postao pripadnik SAJ-a. Oborio je i Ginisov rekord u broju trbušnjaka – 30.000 trbušnjaka za 24 časa. Koautor je udžbenika o sistemima sportskog treninga „Pobedi sebe“. Fokus ovog udžbenika je na sistemima sportskih treninga i usmeren je ka tome da pomogne kako profesionalnim sportistima, pripadnicima vojske i policije, tako i rekreativcima, koji vode računa o svom zdravlju i psihofizičkoj kondiciji.
Aleksandra Bogdanović je novinarka i već deceniju i po živi u Beogradu. Angažovana je na uređivanju jedne televizijske emisije, kreator je sajta www.istorijskizabavnik.rs i autor dve knjige koje vam donosi na Jazak sajam knjiga:
Ljiljana Šarac je književnica i profesor srpskog jezika. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću „Lasta” kao novinar, urednik Revije Lasta i PR. Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog kluba Čukarica. Ljiljana posetiocima Jazak sajma knjiga predstavlja dva romana:
Srđana Petrović, autor koncepta Čitanje bašte je veliki poznavalac biljaka. Završila je Filozofski fakultet, smer Srpska književnost i jezik, što joj omogućava da na adekvatan način publici predstavi različite biljne vrste prisutne na području naše zemlje. Autor je pesničke zbirke „Fraktali“. Ova zbirka pokušava da skicira ljudski život kroz njegove fraktale. Pesme se kreću od fraktala smrti do fraktala svetlosti, prolazeći kroz neizbežne fraktale ljudskih sukoba, snova i ljubavi.
Predrag Kostin je fotografijom prirode počeo da se bavi 2007. godine, da bi već 2008. godine pobedio na konkursu National Geographic Srbija sa temom “Divlje životinje”. Želja mu je da svojim fotografijama prenese lepotu sveta koji nas okružuje, a koji slabo primećujemo. Kao kruna njegovog dosadašnjeg rada 2021. godine izdata je foto-monografija “Reke života“ u kojoj je sabrao neke od najlepših fotografija životinja, nastanjenih uz reke koje protiču kroz Vojvodinu.
Pozivamo te da posetiš virtuelni Jazak sajam knjiga i da izabereš knjige po tvom ukusu. Srećno!